Clicky

KSV Rumbeke 2 - 0 KRC Waregem

Wedstrijd Dames op zondag 5 november 2023 om 15:00

Verslag wedstrijd

Er werd een moeilijke wedstrijd verwacht tegen de nieuwkomer in onze reeks. Een jonge ploeg met voetballend vermogen en snelheid, die 17 doelpunten gescoord hadden in hun laatste 2 wedstrijden.

Rumbeke begon goed aan de wedstrijd, met overwicht en meteen al de eerste kans die een doelpunt opleverde. Een vrije trap na 9 minuten vanop ongeveer 20 meter werd door Lize binnen getrapt via de onderkant van de lat. Zo begon Rumbeke deze wedstrijd al bijna meteen met een voorsprong. Binnen het eerste halfuur noteren we nog 3 goede mogelijkheden voor Rumbeke. Eerst is het Femke die diepgestuurd werd en de bal net naast duwt, dan Axelle die Myrthe weg stuurt, aflegt naar Efleuri maar zij mist haar schot en nog een hoekschop waarop de doelvrouw van Waregem zich mis kijkt en Tiëssa aan de tweede paal net niet kan afwerken. Na 31 minuten volgt de eerste grote kans voor Waregem, voorzet vanop rechts, aan de tweede paal duikt de spits op die de bal kruist en tegen de paal duwt. Tot slot komt Rumbeke er nog 2x uit via Myrthe en Efleuri, maar we gaan rusten met een verdiende 1-0 voorsprong.

Tweede helft begint met na 2 minuten al een kans voor Waregem, actie van de rechterkant, schot gaat in het zijnet. Een minuut later een afstandschot van Lize, de doelvrouw duwt over in hoekschop. Efleuri geeft deze, Lize kan koppen maar op de doelvrouw. 51ste minuut dubbele kans voor Waregem gevolgd door 2 geweldige reddingen van Lore. In het laatste kwartier volgen er nog 4 kansen voor Rumbeke, met in de 87ste minuut de 2-0. Een schot van Shana waar Efleuri in de rebound de 2-0 einduitslag op het bord zet. Een mooie en verdiende overwinning!

Volgende week zondag spelen we om 13 uur op het veld van Cerkelladies.